Organist

 

 

 

 

 

 

 

Bart Wuilmus ( 1977 ) startte zijn  orgelstudie aan de Muziekacademie te Ekeren bij Marc Van Driessen. Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Stanislas Deriemaeker en Joris Verdin. In 2000 behaalde hij er de meestergraad met grote onderscheiding voor orgel.  Het diploma contrapunt en fuga behaalde hij er in de klas van Wim Henderickx. Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde hij in 2004 de meestergraad klavecimbel bij Kris Verhelst. Tijdens deze studie verdiepte hij zich eveneens in orgelimprovisatie bij Kris Wittevrongel. Bij Hans van Nieuwkoop, Jan Willem Janssen en Jos Van Immerseel volgde hij meestercursussen.

Als titularis-organist is hij verbonden aan de Grote of St.-Waldetrudiskerk te Herentals en is hiermee de vaste bespeler van het Verbuecken-orgel uit 1767. Daarnaast is hij verantwoordelijk organist voor de orgels in de Herentalse begijnhofkerk. Mede onder zijn impuls werd in deze kerk in 2013 een nieuw orgel door Jos Moors gebouwd en daarnaast een restauratiedossier opgestart voor het historische Smet-orgel uit 1834.

Bij de ‘Schola Gregoriana Cantabo’ uit Antwerpen is hij actief als improvisator.
Als continuospeler werkte hij samen met o.a. Capilla Flamenca, Vier op een rij, Ex Tempore, Collegium Instrumentale Brugense en het VRT-koor.

Hij is medewerker bij het ’VCLM’ (Vlaams Centrum Liturgische Muziek). Binnen dit kader werkt hij als organist geregeld mee aan zangavonden.
Bart is eveneens medewerker en mede-oprichter van de Vlaamse Klavecimbelvereniging.

Hij schreef  werken voor koor, orgel en hafabra die werden uitgegeven door  ‘De Haske’ en ‘Koor en Stem’.

Aan de muziekacademies te Ninove, Herentals en Turnhout is hij leraar orgel, klavecimbel en begeleidingspraktijk.