Inspeling koororgel en CD-presentatie Neerpelt

Inspelingsconcert koororgel & CD-presentatie
Zondag 27 mei 2018 – 15u

Sinds vorig jaar pronkt een prachtig historisch koororgel uit 1840 in de Neerpeltse Sint-Niklaaskerk! Joos Verreydt uit Brasschaat kocht het instrument van een Nederlandse kerk en gaf het een plaats in de Neerpeltse hoofdkerk. Dit waardevolle historische orgel klinkt bijzonder mooi op zijn nieuwe locatie en is in alle opzichten een fantastische aanvulling op het grote orgel dat vorig jaar volledig werd gereviseerd.

De feestelijke inspeling van het nieuwe instrument vindt plaats op zondag 27 mei 2018 om 15u. De Neerpeltse organist Bart Wuilmus brengt een improvisatieconcert op de twee orgels, samen met Jo Hermans (Jazz-Bugel) en de Schola Gregoriana Cantabo.
Deze muzikanten presenteren tijdens dit concert eveneens hun nieuwe CD:
‘MIXTURE – the night sessions’

Toegang concert: vrije bijdrage
CD: 15 euro